Pomoc monday.com›Integracje i automatyzacje›Dlaczego moja integracja została dezaktywowana?
Pomoc monday.com

Dlaczego moja integracja została dezaktywowana?

Integracje i automatyzacjeIntegracjeintegrations_stopped_working
Aktualizacja 2025-08-28

W tym artykule wyjaśniamy, dlaczego integracja może zostać dezaktywowana i jak ją ponownie aktywować.

Uwaga: Wszystkie nasze plany mają limity integracji. Jeśli nie możesz edytować istniejących integracji ani tworzyć nowych, a nie jesteś administratorem konta, skontaktuj się z administratorem. Jeśli jesteś administratorem, sprawdź ograniczenia swojego planu i zapoznaj się z artykułem „Cennik automatyzacji i integracji”.

Nieprawidłowy token

Czym jest token?

Integracja oparta na tokenie wymaga wygenerowania unikalnego tokenu na innej platformie, a następnie wpisania go podczas konfigurowania integracji w monday.com. monday.com oferuje wiele integracji tego typu. Są to Clearbit, Copper, Jira Server/Data Center, Jira Cloud, Stripe, Toggl, Trello, Twilio, Typeform, webhooki i Zendesk.

Jeśli token jest nieprawidłowy, integracja zostanie dezaktywowana.

Jak sprawdzić, czy integracja została dezaktywowana z tego powodu?

Jeśli token jest nieprawidłowy, zobaczysz następujący komunikat o błędzie:

„Integracja została wyłączona. Uwaga: Z powodu zmian na koncie [nazwa integracji] integracja została dezaktywowana. Kliknij tutaj, aby połączyć ją ponownie”.

Dlaczego moja integracja została dezaktywowana? - ilustracja 1

Jak to naprawić?

Kliknięcie powiadomienia przekieruje Cię tutaj. Zobaczmy więc, jak ponownie połączyć integrację.

Przejdź do centrum integracji (integration center) i wybierz integrację, którą chcesz skonfigurować. Następnie wybierz przepis. Otworzy się okno z prośbą o wybranie konta („Choose an account”).

Możesz kliknąć ikonę kosza, aby usunąć stare, nieprawidłowe połączenie. Dzięki temu unikniesz pomyłek w przyszłości.

Dlaczego moja integracja została dezaktywowana? - ilustracja 2

Następnie wybierz opcję „Użyj innego konta” („Use another account”).

Dlaczego moja integracja została dezaktywowana? - ilustracja 3

Wpisz dane logowania, aby skonfigurować integrację i rozwiązać problem.

Gmail i Outlook: „wielu użytkowników monday.com” („multiple monday users”)

Co to oznacza?

Ten błąd dotyczy Gmaila i Outlooka. Oznacza, że inny użytkownik połączył Twoje konto Gmail ze swoim kontem monday.com. Możliwe też, że Twoje konto Gmail zostało połączone z innym kontem monday.com, którego używasz. W obu przypadkach możesz używać konta Gmail tylko raz i tylko z jednym kontem monday.com.

W tej sytuacji integracja nie zostanie dezaktywowana. Nie będzie jednak można nawiązać połączenia. Rozwiązanie tego problemu spowoduje ostatecznie dezaktywację wszystkich połączeń powiązanych z tym adresem e-mail.

Jak sprawdzić, czy integracja została dezaktywowana z tego powodu?

Gdy spróbujesz połączyć konto e-mail, zobaczysz komunikat o błędzie. Może on informować, że z Twojego konta Gmail korzysta „wielu użytkowników monday.com” („multiple monday users”).

Jak to naprawić?

Aby rozwiązać ten problem, otwórz ustawienia konta Gmail lub Outlook. Przejdź do sekcji zabezpieczeń, w której wyświetlane są połączenia z aplikacjami innych firm. Następnie cofnij dostęp monday.com.

Instrukcje zarządzania połączeniami z aplikacjami innych firm w Gmailu znajdziesz tutaj: „Zarządzanie aplikacjami i usługami innych firm, które mają dostęp do konta”.

Instrukcje zarządzania połączeniami z aplikacjami innych firm w Outlooku znajdziesz tutaj: „Zarządzanie dostępem OAuth do konta outlook.com i cofanie go”.

Po wykonaniu instrukcji dotyczących Twojej platformy odśwież konto monday.com i spróbuj ponownie połączyć konto e-mail. Połączenie powinno teraz działać!