Pomoc monday.com›Integracje i automatyzacje›Przenoszenie własności automatyzacji i integracji
Pomoc monday.com

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji

Aktualizacja 2026-04-13

Kto może korzystać z tej funkcji:

Użytkownicy przenoszący własność swoich automatyzacji oraz administratorzy zarządzający automatyzacjami na swoich kontach

Funkcja dostępna we wszystkich planach Standard, Pro i Enterprise

⚠️ Niektóre funkcje administracyjne opisane w tym artykule są obecnie w fazie rozwoju. Jeśli nie masz do nich dostępu, wkrótce go uzyskasz.

Aby zachować integralność konta i przepływów pracy utworzonych z myślą o Twoim zespole, ważne jest przeniesienie własności automatyzacji i integracji, gdy użytkownicy są dezaktywowani. Bez odpowiedniego zarządzania automatyzacje i integracje zostaną dezaktywowane wraz z użytkownikami. Może to poważnie zakłócić Twoją pracę.

Uwaga: Po przeniesieniu automatyzacji nowy właściciel otrzyma e-mail z powiadomieniem o przeniesieniu.

Ustawienia własności automatyzacji

Aby jednorazowo przenieść wszystkie automatyzacje od jednego właściciela do innego lub ustawić domyślnego właściciela, musisz być administratorem. Poniższe instrukcje pokazują, jak otworzyć ustawienia w sekcji Administracja (Administration).

Aby otworzyć ustawienia Własność automatyzacji (Automations ownership), przejdź do sekcji Administracja na swoim koncie:

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 1

Wybierz kartę Katalog (Directory), a następnie kartę Własność automatyzacji:

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 2

Możesz wybrać jedną z dwóch opcji przeniesienia własności:

  • Przenieś własność z jednej osoby na inną. Ta opcja sprawdzi się przy jednorazowym przeniesieniu.
  • Przenieś własność na domyślnego właściciela, gdy dowolny użytkownik zostanie dezaktywowany. Zalecamy ustawienie domyślnego właściciela jako dobrą praktykę administracyjną. Dzięki temu automatyzacje będą nadal działać po dezaktywacji użytkowników.

Przenoszenie własności z jednej osoby na inną

Ta opcja umożliwia przeniesienie wszystkich automatyzacji od jednej osoby do innej.

Wybierz obecnego właściciela z pierwszej listy rozwijanej, następnie z drugiej listy wybierz nowego właściciela i kliknij Przenieś własność (Transfer ownership).

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 3

Ustawianie domyślnego właściciela automatyzacji

Wskazówka: Ta opcja sprawdzi się na kontach korzystających z SCIM lub GraphQL.

Drugą opcją jest ustawienie domyślnego właściciela automatyzacji na koncie. W takim przypadku automatyzacje zostaną automatycznie przeniesione na tego właściciela, gdy pierwotny właściciel zostanie dezaktywowany. Dotyczy to dezaktywacji dowolnego użytkownika na koncie.Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 4

Możesz wybrać dowolnego aktywnego użytkownika na swoim koncie jako domyślnego właściciela. Wybierz go z listy rozwijanej i kliknij Zapisz zmiany (Save changes), aby zatwierdzić wybór.

Przenoszenie automatyzacji podczas dezaktywacji użytkownika

Podczas dezaktywowania użytkowników na koncie możesz przenieść własność ich automatyzacji.

W sekcji Katalog przejdź do karty Użytkownicy (Users), a następnie kliknij menu z trzema kropkami po lewej stronie nazwy użytkownika. Kliknij Dezaktywuj użytkownika (Deactivate user):

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 5

Możesz wybrać nowego właściciela z listy rozwijanej. Jeśli ustawiono domyślnego właściciela, możesz go zmienić podczas ręcznej dezaktywacji użytkownika na koncie monday.com:

Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 6

Przenoszenie pojedynczej automatyzacji lub integracji

Aby przenieść automatyzację lub integrację, otwórz stronę Automatyzacje (Automations) na tablicy i kliknij kartę Zarządzaj (Manage). Kliknij menu z trzema kropkami po prawej stronie automatyzacji i wybierz Przenieś własność:Przenoszenie własności automatyzacji i integracji - ilustracja 7

Uwaga: Ze względów prywatności nie można przenieść własności integracji korzystających z osobistych danych uwierzytelniających. Zamiast tego trzeba utworzyć integrację ponownie.