Jak anulować bezpłatny okres próbny
Anulowanie bezpłatnego okresu próbnego monday.com jest proste. W tym przewodniku wyjaśniamy, jak zakończyć okres próbny, co się wtedy zmieni i jak działa rozliczanie. Jeśli masz już płatny plan jednego produktu i rozpoczynasz okres próbny innego produktu, przejdź do sekcji Jak anulować bezpłatny okres próbny, gdy konto obejmuje kilka produktów.
Uwaga: Tylko administratorzy mogą anulować konto. Aby anulować konto, skorzystaj z internetowej wersji monday.com. Bezpłatny okres próbny nie wymaga podania danych karty kredytowej - jeśli nie przejdziesz na płatny plan, konto zostanie dezaktywowane. Nie zostaniesz obciążony(-a).
Jak anulować bezpłatny okres próbny jednego produktu
Kliknij swoje zdjęcie profilowe i wybierz z menu Administracja (Administration):

Wybierz z menu po lewej stronie Rozliczenia (Billing), a następnie kliknij Zamknij moje konto (Close my account) w prawym dolnym rogu.

Uwaga: Zamknięcie konta oznacza, że Twój zespół nie będzie mieć dostępu do swoich tablic ani do pracy w toku.
Aby kontynuować, kliknij Zamknij konto (Close account).

To wszystko. Twoje konto zostało zamknięte.

Co się stanie z moimi danymi po anulowaniu?
Po anulowaniu okresu próbnego możesz zdecydować, czy chcesz zachować dane konta, aby uzyskać do nich dostęp później, czy je usunąć. Aby usunąć dane, wybierz Usuń dane mojego konta (Delete my account data).

Następnie na kolejnym ekranie wybierz Usuń dane konta na zawsze (Delete account data for good).

Obecnie domyślnie zachowujemy wszystkie dane, aby były dostępne, jeśli zechcesz skorzystać z nich później. Nie możemy jednak zagwarantować, że będziemy to robić bezterminowo. Zastrzegamy sobie prawo do usunięcia danych z nieaktywnego konta w dowolnym momencie.
Uwaga: Całkowitego usunięcia konta nie można cofnąć. Jeśli chcesz utworzyć kopię zapasową swojej pracy, zalecamy wyeksportowanie tablic do Excela przed anulowaniem konta.
Jak anulować bezpłatny okres próbny, gdy konto obejmuje kilka produktów
Jeśli masz już płatny plan jednego produktu monday.com i rozpoczynasz okres próbny kolejnego produktu, opcja Usuń produkt (Delete product) będzie nieaktywna. Nie będzie można ręcznie anulować okresu próbnego ani usunąć produktu. Okres próbny zakończy się automatycznie w wyznaczonym terminie, dostęp do produktu zostanie wyłączony, a opłata za dodatkowy produkt nie zostanie naliczona. Dotychczasowy płatny plan pozostanie aktywny bez zmian.

Po wygaśnięciu okresu próbnego możesz usunąć dodatkowy produkt ze swojego konta, jeśli nie jest już potrzebny.
Jak zrezygnować z otrzymywania e-maili?
Jeśli mimo wszystko otrzymasz od nas e-mail, kliknij przycisk Wypisz się (Unsubscribe) na dole wiadomości. Dzięki temu nie powinny już do Ciebie trafiać kolejne e-maile.
Wszystkiego dobrego!
Przykro nam, że nie będziesz dalej korzystać z monday.com. Chętnie dowiemy się, czy możemy coś poprawić, aby zachęcić Cię do dalszej współpracy. Skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia i podziel się swoją opinią. Mamy nadzieję, że jeszcze do nas wrócisz!