Jak dostosować swój profil
Przy pierwszym tworzeniu konta monday.com jako zdjęcie profilowe zobaczysz swoje inicjały na kolorowym tle. Wierzymy jednak, że dodanie własnego zdjęcia i dostosowanie profilu może pomóc zespołowi szybciej Cię rozpoznać i lepiej Cię poznać! 😊
Uwaga: Użytkownicy, którzy nie zaakceptowali jeszcze zaproszenia, mają standardowy awatar jako zdjęcie profilowe. Po zaakceptowaniu zaproszenia zamiast niego zobaczą swoje inicjały. Będą one widoczne do momentu przesłania własnego zdjęcia.
Jak przesłać zdjęcie profilowe
Kliknij swoje zdjęcie profilowe (lub inicjały) w prawym górnym rogu ekranu. W menu wybierz „Mój profil (My profile)”:

Najedź kursorem na awatar i kliknij „Zmień zdjęcie profilowe (Change profile picture)”:

Po kliknięciu „Zmień zdjęcie profilowe” możesz przesłać zdjęcie z komputera (JPEG lub PNG) albo ze swojego profilu na Facebooku.

Dostosuj wymiary zdjęcia. Gdy będą Ci odpowiadać, kliknij „Przytnij obraz (Crop image)”. Zobaczysz podgląd zdjęcia profilowego. Jeśli Ci odpowiada, kliknij „Podoba mi się (Love it)”. Jeśli nie, wybierz „Wypróbuj inne zdjęcie (Try another picture)”.
Dostosuj kolor zdjęcia profilowego
Jeśli wolisz zostawić inicjały jako zdjęcie profilowe zamiast dodawać własne zdjęcie, możesz to zrobić. Możesz też teraz wybrać kolor tła inicjałów! 🎨 Jeśli masz już ustawione zdjęcie profilowe, najpierw je usuń:

Następnie najedź kursorem na inicjały i kliknij „Zmień zdjęcie profilowe”. Wybierz „Zmień motyw awatara (Change avatar theme)”. Możesz wybrać kolor tła inicjałów.

Domyślne pola w profilu
Domyślnie każdy może dodać do profilu imię i nazwisko, stanowisko, adres e-mail, numer telefonu, lokalizację, strefę czasową, datę urodzenia, rocznicę rozpoczęcia pracy i nazwę użytkownika Skype.
Aby edytować dowolne z tych pól, najedź na nie kursorem i kliknij. Tych pól nie można usunąć z profilu.
Różne pola możesz edytować w poszczególnych zakładkach sekcji „Profil (Profile)”. Na przykład, aby zmienić strefę czasową, kliknij zdjęcie profilowe, a następnie „Mój profil”. Kliknij „Język i region (Language & region)” i wybierz preferowaną strefę czasową, jak pokazano poniżej:

W sekcji „Profil” możesz łatwo zmienić dowolne domyślne ustawienia.
Wskazówka: Użytkownicy konta mogą ustawić tydzień roboczy na karcie „Język i region (Language and region)”. Zmieni to wygląd kalendarza, pokazując niedzielę lub poniedziałek jako pierwszy dzień tygodnia. To ustawienie służy jednak wyłącznie do dostosowania widoku i nie zmienia zdefiniowanego tygodnia roboczego na koncie.
Administrator może zmienić kolejność tych pól, przechodząc do sekcji Administrator > Personalizacja > Profil użytkownika.

Kliknij symbol po lewej stronie pola, a następnie przeciągnij je w nowe miejsce.

Dodaj własne pola do profilu
Możesz dodać do profilu własne pola. Przydadzą się do udostępniania dodatkowych informacji, takich jak dział, piętro czy ulubione dodatki do pizzy. 🍕
Uwaga: Pola niestandardowe są dostępne w planach Pro i Enterprise. Tylko administratorzy konta mogą dodawać pola niestandardowe do profili.
Aby dodać własne pola, kliknij zdjęcie profilowe (lub inicjały) w prawym górnym rogu ekranu. Wybierz „Administrator (Admin)” > „Personalizacja (Customization)” > „Profil użytkownika (User profile)”. Następnie przewiń na dół i kliknij „Dodaj nowe pole niestandardowe (Add new custom field)”:

Ustaw nazwę i ikonę pola:

Pamiętaj, aby kliknąć „Zapisz zmiany (Save changes)”. Zmiana będzie dotyczyć wszystkich członków konta.
Oznaczanie pól
Kliknij małą ikonę flagi po prawej stronie pola profilu, aby dodać je do listy kontaktów zespołu.

Możesz oznaczyć maksymalnie 3 pola. Po zmianie oznaczonych pól kliknij „Zapisz zmiany”.
Usuń pola z profili użytkowników
Jako administrator możesz też wyłączyć pola, aby nie były dostępne dla użytkowników konta. Może się to przydać, jeśli niektóre dostępne pola profilu zawierają prywatne dane, których nie chcesz udostępniać na koncie monday.com.
Aby to zrobić, kliknij ikonę oka po prawej stronie wybranego pola profilu użytkownika, a następnie kliknij przycisk „Zapisz zmiany” na dole ekranu.

Po ukryciu pól w tym miejscu użytkownicy nie będą widzieć tych konkretnych pól w swoich profilach.