Pomoc monday.com›Profil i administracja›Nie mogę zalogować się na swoje konto
Pomoc monday.com

Nie mogę zalogować się na swoje konto

Profil i administracjaLogowanie i uwierzytelnianiepasswordforgot
Aktualizacja 2026-11-01

Niezależnie od tego, czy jesteś członkiem zespołu, gościem czy osobą przeglądającą, przygotowaliśmy kilka sposobów na rozwiązanie problemów z logowaniem do konta.

Może to wynikać z kilku przyczyn:

Oto cztery sposoby na rozwiązanie problemu.

Sprawdź adres URL

Każde konto monday.com ma unikalny adres URL. Jeśli masz kilka kont monday.com, być może używasz prawidłowego adresu e-mail i hasła, ale próbujesz zalogować się na niewłaściwe konto. Możesz też nie wiedzieć, że masz kilka kont, ponieważ do ich założenia można użyć tego samego adresu e-mail.

Kroki: sprawdź adres URL, na który próbujesz się zalogować

  1. Sprawdź adres URL na pasku adresu przeglądarki, aby upewnić się, że logujesz się na właściwe konto monday.com.
  2. Jeśli nie pamiętasz adresu URL konta, poszukaj w skrzynce odbiorczej wiadomości dotyczących konta lub jego założenia.
  3. Otwórz stronę logowania, korzystając z linku lub linków w tej wiadomości.
  4. Jeśli przeglądarka stale przekierowuje Cię na określony adres URL monday.com, a chcesz zalogować się na inne konto pod innym adresem URL, kliknij Zaloguj się na inne konto (Login to another account).

Grupa 1 - 2023-02-05T170204.350

Sprawdź adres e-mail

Czasami zdarza się, że ktoś próbuje zalogować się na konto przy użyciu nieprawidłowego adresu e-mail.

Kroki: spróbuj użyć innego adresu e-mail

  1. Spróbuj zalogować się przy użyciu innych adresów e-mail, których mogłeś użyć.
  2. Jeśli wiadomości z kilku adresów e-mail trafiają do jednej skrzynki odbiorczej, spróbuj zalogować się przy użyciu każdego z tych adresów.

Zresetuj hasło

Jeśli adres URL konta jest prawidłowy i masz pewność, że używasz właściwego adresu e-mail, być może nie pamiętasz hasła.

Kroki: zresetuj hasło

  1. Na stronie logowania kliknij Nie pamiętasz hasła? (Forgot your password?).
  2. Postępuj zgodnie z instrukcjami resetowania hasła.

Więcej informacji o resetowaniu hasła znajdziesz tutaj. W artykule wyjaśniono, jak przebiega resetowanie hasła i co zrobić, jeśli nie otrzymasz wiadomości e-mail z linkiem do resetowania.

Grupa 1 - 2023-02-05T170540.854

Skontaktuj się z administratorem

Jeśli znasz już wszystkie dane logowania, ale nadal nie możesz się zalogować, Twoje konto użytkownika lub konto mogło zostać dezaktywowane.

W takim przypadku u góry ekranu może pojawić się czerwony baner z komunikatem: „Użytkownik jest nieaktywny. Skontaktuj się z administratorem konta. (User is inactive. Please contact your account admin.)”

Kroki: poproś administratora o przywrócenie dostępu

  1. Skontaktuj się z administratorem konta, aby uzyskać pomoc.
  2. Twoje konto użytkownika mogło zostać dezaktywowane. Poproś administratora o sprawdzenie tego, a następnie o ponowną aktywację konta użytkownika.
  3. Twoje konto mogło zostać zamknięte. Poproś administratora o sprawdzenie tego, a następnie o ponowne otwarcie konta.

Zresetuj uwierzytelnianie dwuskładnikowe (Reset Two-Factor Authentication)

Jeśli na koncie masz włączone uwierzytelnianie dwuskładnikowe, ale nie możesz przejść etapu uwierzytelniania, na przykład dlatego, że nie masz dostępu do telefonu lub wystąpił inny problem techniczny, poproś administratora konta o zresetowanie metody uwierzytelniania dwuskładnikowego (2FA) w Twoim imieniu.

W artykule o uwierzytelnianiu dwuskładnikowym wyjaśniono, jak działa ta metoda i jak ją skonfigurować.

Kroki: zresetuj uwierzytelnianie dwuskładnikowe (administrator)

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu ekranu.
  2. Wybierz Administracja (Administration).
  3. Wybierz Użytkownicy (Users).Projekt bez tytułu (29)
  4. Znajdź użytkownika.
  5. Kliknij menu z trzema kropkami po prawej stronie wiersza użytkownika.
  6. Wybierz Zresetuj uwierzytelnianie dwuskładnikowe.

Grupa 64 - 2024-09-30T162701.682

Gdy administrator konta zresetuje uwierzytelnianie dwuskładnikowe, przy następnej próbie logowania będzie można skonfigurować je ponownie.