E-maile i aktywności: udostępnianie i prywatność
Dzięki funkcji E-maile i aktywności (Emails & Activities) możesz dokładnie określić, którzy członkowie zespołu będą mogli wyświetlać e-maile z połączonego konta e-mail i wysyłać je z tego konta. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak to zrobić. 🔐
Zmień ustawienia
Aby skorzystać z tej funkcji, otwórz ustawienia E-maili i aktywności i przejdź do sekcji Konfiguracja konta e-mail i prywatność (Email account setup & privacy). Następnie kliknij menu z trzema kropkami po prawej stronie połączonego adresu e-mail i wybierz Opcje udostępniania (Share options):

Uwaga: Te ustawienia znajdują się w aplikacji E-maile i aktywności i można uzyskać do nich dostęp z poziomu elementów, ale wprowadzone tu zmiany dotyczą wszystkich tablic na koncie.
Dostosuj ustawienia prywatności
W tym miejscu możesz dodać osoby lub zespoły, które będą mieć dostęp do połączonego konta e-mail. Po dodaniu odpowiednich osób możesz dostosować ustawienia udostępniania dla każdej z nich. Kliknij menu rozwijane po prawej stronie imienia i nazwiska danej osoby, a następnie wybierz jedną z dwóch opcji udostępniania:
- Tylko do odczytu (View only). Użytkownicy będą mogli jedynie wyświetlać e-maile.
- Odczyt i zapis (Read & write). Jeśli wybierzesz opcję „Odczyt i zapis”, to uprawnienie będzie dotyczyć tylko użytkowników, którzy mają dostęp do monday CRM. Pozostali użytkownicy na koncie będą mogli jedynie wyświetlać e-maile. To ustawienie uprawnień jest dostępne tylko w planach Pro i Ultimate monday CRM.

Na dole ekranu udostępniania możesz też wybrać opcję udostępniania dla pozostałych osób na koncie, poza konkretnymi osobami lub zespołami dodanymi powyżej:

Pokaż, co oznaczają poszczególne opcje udostępniania
- Tylko do odczytu: Członkowie zespołu będą mogli tylko wyświetlać aktywności e-mail, ale nie będą mogli wysyłać e-maili z połączonego konta e-mail.
- Odczyt i zapis: Członkowie zespołu będą mogli wyświetlać i wysyłać e-maile z połączonego konta e-mail.
- Brak dostępu (Cannot view): Członkowie zespołu nie będą mogli wyświetlać ani wysyłać e-maili z połączonego konta e-mail. E-maile wysłane z tego konta lub na nie otrzymane nie będą wyświetlane na osi czasu aplikacji u osób, które nie mają do nich dostępu.
Widok dla osób z ograniczonymi uprawnieniami
Jeśli ustawione uprawnienia nie pozwalają członkowi zespołu wyświetlić aktywności e-mail, na osi czasu aplikacji E-maile i aktywności zobaczy on następujący komunikat:
Prywatny e-mail między
Po najechaniu kursorem na aktualizację na osi czasu zobaczy następujący komunikat:
Potrzebujesz zgody właściciela adresu e-mail, aby wyświetlić treść tej wiadomości

Jak zmienić nadawcę
Jeśli możesz korzystać z kilku adresów e-mail w aplikacji E-maile i aktywności, możesz przełączać się między nimi w oknie tworzenia wiadomości. Otwórz menu rozwijane w prawym górnym rogu, aby wyświetlić dostępne adresy e-mail, i wybierz ten, którego chcesz użyć:
