Tablice prywatne
Każda osoba na Twoim koncie
Dostępne w planach Pro i Enterprise
Tablice prywatne są widoczne tylko dla Ciebie i osób, które zaprosisz do tablicy. Możesz utworzyć taką tablicę, aby przygotować projekt, listę zadań lub plan, zanim udostępnisz je zespołowi.

Kilka faktów o tablicach prywatnych
- Wszystkie elementy na tablicy prywatnej są prywatne. Mogą je przeglądać i wykorzystywać obserwujący tę konkretną tablicę.
- Tylko właściciel tablicy prywatnej może dodawać do niej obserwujących.
- Tablic prywatnych nie można wyszukiwać, więc nie pojawiają się w wynikach wyszukiwania.
- Jeśli jesteś administratorem i chcesz wyeksportować dane konta, eksport obejmie też wszystkie prywatne tablice na koncie. Oznacza to, że administratorzy mogą uzyskać dostęp do prywatnych tablic podczas eksportowania danych całego konta.
- Właściciel tablicy prywatnej może udostępnić ją innym osobom na swoim koncie, klikając u góry tablicy Zaproś (Invite).
- Tablice prywatne ograniczają widoczność treści do upoważnionych osób. Administratorzy konta mogą jednak uzyskać dostęp do treści na prywatnych tablicach za pomocą niektórych funkcji administracyjnych.

Uwaga: Administratorzy korzystający z planu Enterprise mogą wyświetlać podstawowe informacje o prywatnej tablicy, takie jak jej nazwa, obserwujący i data utworzenia, w katalogu zawartości (content directory).
Więcej informacji o różnych typach tablic znajdziesz w tym artykule.
Prośba o dostęp do tablicy prywatnej
Jeśli trafisz na tablicę prywatną, do której nie masz dostępu, zobaczysz komunikat o błędzie: „Ta tablica jest prywatna. Dostęp do niej mają tylko jej członkowie”. Aby od razu poprosić o dostęp do tablicy prywatnej, kliknij niebieski przycisk Poproś o dostęp (Request access):

Kliknięcie tego przycisku wyśle powiadomienie do wszystkich właścicieli tablicy z informacją, że prosisz o dostęp. Po kliknięciu powiadomienia właściciele tablicy przejdą na stronę obserwujących. Mogą tam przyznać Ci dostęp do tablicy prywatnej.
Zmiana typu tablicy
Jako właściciel tablicy możesz zmienić jej typ z prywatnej na udostępnianą lub główną.
1 Kliknij menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu tablicy.
2 Wybierz Ustawienia tablicy (Board settings).
3 Kliknij Zmień typ tablicy (Change board type).
4 Wybierz typ tablicy, na który chcesz ją zmienić.
