Różnice między typami tablic
Podczas tworzenia tablic zauważysz, że oferujemy trzy ich typy: główne, udostępniane i prywatne. Wszystkie mają taką samą strukturę, ale różnią się poziomem dostępu. Czytaj dalej, aby poznać różnice między typami tablic. 🙌
Tablice główne
Tablice główne są widoczne dla wszystkich członków zespołu na Twoim koncie. Członkiem zespołu może być administrator, członek zespołu lub osoba przeglądająca. Każda utworzona przez Ciebie tablica główna będzie dostępna dla wszystkich członków zespołu na Twoim koncie. Tablice główne są dostępne we wszystkich naszych planach. Nie ma limitu liczby tablic, które możesz utworzyć.
Tablice udostępniane
Tablice udostępniane służą do udostępniania tablic osobom spoza Twojego zespołu lub firmy, na przykład klientom, stażystom lub freelancerom. Możesz zaprosić te osoby do swojego konta jako gości i udostępnić im konkretne tablice. Aby dowiedzieć się, jak zaprosić gościa do tablicy udostępnianej, kliknij tutaj.

Gdy zaprosisz gościa do tablicy udostępnianej, uzyska on dostęp tylko do tej konkretnej tablicy. Goście nie będą mieć dostępu do żadnych innych informacji na Twoim koncie. Informacje o tym, co gość z zewnątrz może robić na tablicy udostępnianej, znajdziesz w tym artykule.
Możesz też zaprosić do tablicy udostępnianej członków zespołu, którzy mają rolę osoby przeglądającej lub członka zespołu. Członkowie zespołu będą mogli zobaczyć tylko te tablice udostępniane, do których zostali zaproszeni. Tablice udostępniane są dostępne w planach Standard, Pro i Enterprise.
Tablice prywatne
Tablice prywatne są dostępne w planach Pro i Enterprise. Widzi je tylko osoba, która utworzyła tablicę, oraz konkretni użytkownicy zaproszeni do niej. Tablice prywatne są przeznaczone wyłącznie do użytku wewnętrznego, dlatego nie można zapraszać do nich gości. Do tablicy prywatnej można zaprosić tylko członków zespołu (osoby przeglądające i członków zespołu).
Tablice prywatne mogą być dobrym rozwiązaniem, jeśli masz projekt, którego nie chcesz jeszcze udostępniać, albo tablicę zawierającą poufne informacje.

Uwaga: Administratorzy kont w planie Enterprise mogą wyświetlać podstawowe informacje o tablicach prywatnych i udostępnianych, takie jak ich nazwa, obserwujący i data utworzenia, w katalogu treści.
Jak zmienić typ tablicy
Jako właściciel tablicy możesz zmienić jej typ. Kliknij menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu tablicy, a następnie wybierz „Ustawienia tablicy (Board settings)”. Kliknij „Zmień typ tablicy (Change board type)” i wybierz typ, na który chcesz zmienić tablicę.

Uwaga: Nie możesz zmienić typu tablicy, jeśli nie jesteś jej właścicielem. Poproś właściciela tej tablicy o wprowadzenie zmiany.
Zmiana typu tablicy w aplikacji mobilnej
Aby zmienić typ tablicy na urządzeniu mobilnym, przejdź do niej i dotknij ikony menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu ekranu. Następnie dotknij opcji „Informacje o tablicy (Board info)”, a potem menu rozwijanego „Typ tablicy (Board type)” i wybierz odpowiednią opcję. Na koniec dotknij przycisku „Zapisz (save)”, jak pokazano poniżej. 
