Jak przenosić treści między produktami
Niezależnie od tego, czy migrujesz tablice, przenosisz obszary robocze, czy przenosisz treści (tablice, pulpity, dokumenty Workdocs itp.) z jednego produktu do innego, w tym artykule znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
Uwaga: Przenoszenie treści między produktami nie jest tym samym co zmiana subskrypcji lub planu. Jeśli chcesz zmienić plan produktu, zobacz Jak zmienić plan?
Wprowadzenie do produktów
Produkty to kompletne rozwiązania oparte na monday.com Work OS, które odpowiadają na wszystkie potrzeby związane z konkretnym zastosowaniem.
Obecnie oferujemy różne typy produktów, które odpowiadają na potrzeby związane z ogólnym zarządzaniem przepływem pracy, CRM-em, tworzeniem oprogramowania i zarządzaniem usługami. Wszystkie produkty na jednym koncie można ze sobą w pełni łączyć.

Dostępne typy produktów
Obecnie oferujemy cztery typy produktów do wyboru:
W pełni konfigurowalny produkt do zarządzania przepływem pracy. Umożliwia zarządzanie dowolnym typem zadania, projektu i procesu, wspierając współpracę zespołową i zwiększając produktywność na dużą skalę.
Kompleksowy produkt CRM, który pozwala właścicielom firm i zespołom sprzedaży zarządzać wszystkimi aspektami cyklu sprzedaży oraz danymi klientów w jednym miejscu, a także znacznie zwiększać produktywność.
Produkt dla zespołów tworzących oprogramowanie. Umożliwia im wspólną pracę nad planami rozwoju produktu, sprintami, planami wydań, opiniami klientów i backlogami, a jednocześnie pozwala im pozostawać w kontakcie z innymi działami.
System ITSM i do zarządzania zgłoszeniami, który pomaga zespołom wsparcia szybciej zapewniać klientom wyjątkową obsługę.
Jak przenosić treści między produktami
Produkty monday CRM, monday service i monday dev mają kluczowe tablice, które stanowią podstawę ich przepływów pracy. Nie można ich przenosić do innych produktów. Pozostałe tablice, pulpity i dokumenty, które nie są kluczowymi tablicami, można swobodnie przenosić między produktami na koncie.
Przenoszenie lub migrowanie dostępnych treści między produktami jest proste. Najedź kursorem na nazwę treści, którą chcesz przenieść, po lewej stronie, a następnie kliknij trzy kropki. Kliknij Przenieś do (Move to) i wybierz produkt, do którego chcesz przenieść treść.

Pokaż, których tablic nie można przenosić z poszczególnych produktów
monday CRM:
- Potencjalni klienci (Leads)
- Szanse sprzedaży (Deals)
- Kontakty (Contacts)
- Firmy (Accounts)
- Czynności (Activities)
monday dev:
- Zadania (Tasks)
- Sprinty (Sprints)
- Epiki (Epics)
- Kolejka błędów (Bugs Queue)
Uwaga: Niektórych funkcji i integracji dostępnych w określonych produktach nie można przenosić między produktami. Aby sprawdzić, które funkcje są dostępne tylko w konkretnych produktach, przejdź na stronę z cennikiem produktów, wybierz produkt, który Cię interesuje, i przewiń do sekcji Pełna lista funkcji (Complete features list).
Jeśli chcesz korzystać z kluczowej tablicy w innym produkcie, zapisz ją jako szablon, aby używać jej w innych obszarach roboczych lub produktach.
Przenoszenie obszarów roboczych
Możesz przenieść cały obszar roboczy między produktami. Kliknij menu z trzema kropkami obok nazwy obszaru roboczego, wybierz Przenieś do (Move to), a następnie wskaż produkt docelowy.

Zarządzanie połączeniami tablic podczas przenoszenia treści
Po przeniesieniu tablicy do innego produktu kolumny Połącz tablice (Connect Boards) i kolumny lustrzane (Mirror columns) nie powinny przestać działać. Połączenia z innymi tablicami na koncie zostaną zachowane.
Aby bezpiecznie przenieść kilka połączonych tablic, umieść je w tym samym folderze, a następnie przenieś cały folder do produktu docelowego. Dzięki temu wszystkie połączenia zostaną zachowane.
Kto może przenosić treści?
Każdy może przenosić treści między produktami. Możliwość przenoszenia treści zależy od uprawnień obszaru roboczego. Jeśli członek konta jest subskrybentem docelowego obszaru roboczego i może tworzyć w nim tablice, może przenosić tam tablice - niezależnie od tego, czy obszar roboczy należy do innego produktu.
Uwaga: Użytkownicy, którzy nie są członkami danego produktu, nie będą subskrybentami żadnego z obszarów roboczych w tym produkcie. W związku z tym nie będą mogli przenosić tam treści.
Co dzieje się z obserwującymi i przypisanymi użytkownikami?
Jeśli przeniesiesz tablicę do produktu, którego użytkownik nie jest członkiem, nie będzie on mógł edytować jej treści - tylko je wyświetlać. Dotyczy to użytkowników, którzy obserwują tablicę lub są przypisani do znajdujących się na niej elementów.